Viisi suomalaisasiantuntijaa EFSA:n lautakuntiin

5.6.2006

<div>Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n lautakuntiin on valittu viisi suomalaisjäsentä. EFSA:n lautakunnat ja tieteellinen komitea aloittivat uuden kolmivuotiskautensa kesäkuun alussa. Lautakuntia on yhteensä yhdeksän ja niissä toimii 191 asiantuntijaa.</div>

Suomalaisjäsenet ovat professori Atte Von Wright Kuopion yliopistosta (eläinten rehuissa käytettäviä lisäaineita, tuotteita tai aineita käsittelevä lautakunta), professori Sirpa Kärenlampi Kuopion yliopistosta (geneettisesti muunnettuja organismeja käsittelevä lautakunta), professori Marina Heinonen Helsingin yliopistosta (erityisruokavaliovalmisteita, ravitsemusta ja allergioita käsittelevä lautakunta), professori Seppo Salminen Turun yliopistosta (erityisruokavaliovalmisteita, ravitsemusta ja allergioita käsittelevä lautakunta) ja professori Kari Tiirikkala MTT:stä (kasvinterveyslautakunta).

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA tarjoaa riippumatonta tieteellistä neuvontaa kaikissa asioissa, jotka vaikuttavat suoraan tai välillisesti elintarvikkeiden turvallisuuteen, mukaan lukien eläinten terveys ja kasvien suojelu. EFSAlta pyydetään neuvoja myös yhteisön lainsäädäntöön liittyvissä ravitsemusasioissa. EFSA viestii yleisölle kaikista tehtäväalueeseensa kuuluvista asioista.

Lisätietoa komiteasta ja lautakunnista: www.efsa.eu.int

Aihealueet: