Luke: Vähemmän ruokahävikkiä paremmalla opastuksella ja tarkoin harkituilla päivämäärämerkinnöillä

1.9.2016

Ruokahävikkiä voidaan vähentää käyttämällä viimeinen käyttöpäivä -merkintää vain tietyissä riskielintarvikkeissa, laatimalla kaupoille yhteiset pohjoismaiset säännöt säilytyslämpötiloista ja parantamalla kuluttajille suunnattua tiedotusta. Ehdotukset sisältyvät juuri valmistuneeseen raporttiin, joka on laadittu ruokahävikin vähentämistä käsittelevässä yhteispohjoismaisessa hankkeessa.

Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamassa hankkeessa on tutkittu, miten päivämäärämerkintöjä koskevaa lainsäädäntöä sovelletaan Pohjoismaissa ja kuinka muun muassa lämpötila, pakkaus ja valmistusmenetelmät voivat vaikuttaa ruoan säilyvyyteen. Suomessa hankkeen toteuttajina ovat olleet Luonnonvarakeskus (Luke) ja Evira.

Lue lisää Luken tiedotteesta.

Aihealueet: